söndag 4 november 2012

Herr F är fikasugen

C ser nåt intressant.
Igår packade vi utflyktsryggsäcken och följde med herr F och hans matte till ryggisrundan.
Vi var lite Wild & Crazy och gick rundan i bakvarv för att avsluta med varm choklad och mackor.
C hade full koll på var vi brukar fika så när jag tyckte att vi skulle gå vidare var hon inte helt övertygad om att det verkligen skulle var på det viset! En tibbe vet hur saker och ting ska vara minsann :)
Det var riktigt härligt väder ute och det kändes rätt bra att dricka varm choklad och äta gott fika och samtidigt titta på hurtbullarna som kutade varv på varv i spåret...
När vi kom hem pep det till i mobilen. Varghundsväninnan ville ha sällskap på skogspromenad i mörkret. En sån inbjudan får man minsann inte varje dag! Bara att tacka ja och ladda om batterierna.
Vila för tibben och middag för henne. En snabb dusch, en gainomax och havregrynsgröt för matte.
Vilade knät med Back on track en stund. Sen åkte vi ut i skogen utrustade med pannlampa.
Jag var lite fundersam på hur det skulle gå för prinsessan. Det är inte ofta vi är ute o becksvart mörker.(På vår gata i stan finns det gatlysen.) Lilla fröken kan ibland vara lite mörkrädd. Med stora starka Varghundsväninnan i sällskap var det dock inget bekymmer. Lika raska steg som vanligt.
Själv tycker jag att det finns något väldigt vilsamt i att gå i mörker. Det blir inte så många intryck utan man blir liksom bara i sig själv. Extra häftigt var det att så i detta kolsvarta och bara lyssna på vattenfallet. En riktigt mäktig upplevelse!
En riktigt intensiv dag blev det för liten hund. I morse tyckte hon att det var väl tidigt att gå på morgonpromenad 09:30...det gick inte fort precis. Mera fot om fot. Hon har begärt semester resten av dagen.
Det passar mig ganska bra också, så pass mycket uteövningar känns i kroppen efteråt men det är absolut värt det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar