tisdag 15 juni 2010

Att leka är kul!

(Busig Carla tänker läsa Alfasyndromet, eller?)

I går var vi sista gången på k3:an. Bara tre deltagare denna gång så det blev extra mycket tid för oss som var där.
Våra duktiga hundar fick jobba lösa och följa mattar och hussar utan att bry sig om störningar som de andra hundarna och människor. Frk C gjorde ett försök att flirta lite med snygga killen i sällskapet men efter en harkling från matte så gick det fint!
Vi började med att jobba inne så vi fick också leka "Hela havet stormar", med mattor i stället för stolar och hundarna ska sitta/ligga på mattan när musiken tystnar. Vi har gjort det förut men denna gången gjorde vi det utan koppel. Carla tyckte att det var mycket roligare att vara utan snöre och följde mig väldigt bra. Stolt! Skoj att leka fram träning.

Efter det gick vi ut och fortsatte att jobba med "nödstopp" dvs att blixtsnabbt kunna få hunden att tvärstanna. En viktig livförsäkring om hunden är på väg ut framfött en bil eller så...
Prinsessan tycker att det är lite svårt, först ska man springa till matte och sen inte???
Snabbtänkt som hon är så lärde hon sig raskt hur övningen gick till:Först ska jag gå iväg med "fröken", sen skynda tillbaka till matte och stanna:).Det tyckte hon var alldeles utmärkt, tyvärr så funkade inte ordet stanna så att hon stoppade halvvägs men det är bara att träna vidare.

Jag får försöka komma ihåg att använda ordet stanna så ofta som möjligt när tillfälle ges. Det svåra är som vanligt att tajma så att signalen läggs på exakt när hon är stilla.
När vi hittade rätt belöning (pålitlige Flodis) så gick det bättre! Godis är inte alltid det bästa.

Lite jobb med targetstickan hann vi med också, hon har absolut fattat att hon ska följa den och den var en utmärkt hjälp för att träna in "Bakom" utan att jag behövde gå som en ostkrok:D
C avslutade det hela med att "showa" lite och jaga sin egen svans (yoga kanske), helnöjd med sin insats kom hon skuttandes för att få en belöning, charmtrollet!

I morgon ska vi på Hundfest i Sidsjön, då får Carla träffa sin bästaste klasskompis lilla Imra.

2 kommentarer:

  1. Hundfest låter trevligt :) Kanske man ska ordna en hästfest.

    Elisabeth

    SvaraRadera
  2. Ja, det låter som en bra idé!
    Vi hade väldigt trevligt, olika prova- på stationer och medtagen fikakorg:)

    SvaraRadera