torsdag 20 maj 2010

Carla om vikten av passivitet...


För att undvika en stressad och överstimulerad matte är det viktigt att man lägger ner mycket tid på att träna passivitet med sin människa.
Nu när våren och värmen har kommit är det lämpligt att ägna sig åt sådan träning utomhus.
Syftet med övningarna är att få en balanserad människa som inte kräver ständig uppmärksamhet och aktivering.
Hur går då detta till?
Välj ut en lämplig plats, det kan vara i princip var som helst där du hittat något intressant att titta på. (undvik alltför trafikerade vägar) Där sätter du dig helt enkelt ner och studerar omgivningarna.
Förhoppningsvis kopplar din matte av och låter dig spana färdigt. Om hon i stället börjar pocka på uppmärksamhet och vill gå vidare, är det viktigt att du inte ger henne någon uppmärksamhet. Sitt bara lugnt kvar. Har du en riktigt energisk matte kan det hända att hon börjar hoppa omkring, låta, krafsa i marken eller på annat sätt beter sig oroligt. Om detta händer; lägg dig ner och ignorera människan!
När hon lugnat ner sig och är stilla ska du belöna genom aktivitet, låt henne lägga ut någon liten pryl som du snällt hämtar eller varför inte låta matte räkna upp namnen på fingrarna? Visa att hon säger rätt genom att dutta med nosen på fingret i fråga, av någon anledning blir de lyckliga av sånt...
Passivitetsövningarna upprepas vid behov, om du håller fast vid denna metod kan du snart njuta av att betrakta omgivningarna i lugn och ro med en matte som står lugnt vid din sida till du har tittat klart. Kom ihåg att göra övningarna i olika miljöer! Du vet att du har nått ditt mål när du kan ligga hur länge du vill på en kulle och spana ut över nejderna! Då har du en balanserad och tålmodig människa.
Tack för ordet/C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar