tisdag 27 april 2010

Ny kurs!


Igår började vi på en ny kurs (igen), kul att träffa på nya och gamla kurskamrater.
För ovanlighetens skull var inte fröken Carla minst heller, det var en annan liten tibbekorsning med också. Första träffen blev det lite kontaktövningar, koppelträning - mest för ägarna kanske?
Ofta är man ju där och petar i kopplet för mycket, istället för att lita på att hunden följer med.
Lite rallylydnadsövningar hann vi med också, ett kul sätt att jobba upp kontakt och följsamhet! Tibben tyckte det var rätt skoj men det var ett evigt sittande sa hon och bestämde sig för att det fick vara nog efter andra gången, kan det här nu sa hon och kom med egna idéer.
hon överraskade då med att bestämt gå fram till konerna, det var första gången. Valde att ha överseende med att hon "stal" en kaka ur skålarna som fungerade som störning när hon själv valde att göra nåt som hon tidigare ansett som äckligt, det gäller att hänga med i svängarna när man har med en egensinnig tempelhund att göra.
Jag är jättenöjd med arbetspasset eftersom hon hade bra uppmärksamhet och bra passivitet- som är minst lika viktigt. Nästa gång ska vi vara ute, det ser vi fram emot. Tibben tycker att det är så roligt att jobba ute nu, jag också för den delen. Härligt att kroppen fungerar även utomhus. Ikväll får C ta det lugnt, vi ska bara gå en "promenos" i tibbens egen takt. Vi måste spara lite på krafterna inför nyttoträningen på tordag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar