onsdag 19 september 2012

Valpar...

Den här veckan har jag haft den stora förmånen att få följa med en kompis och hennes lilla valp på valpkurs! I måndags var det dags för sk valpsläpp. Då låter man valparna under lugna och trygga former bekanta sig med varandra och ev en äldre hund. Valparna träffas två och två och vi tvåbenta tittar på hur valparna kommunicerar med varandra.
Ljuvliga små valpar i alla former, Benji imponerade verkligen med sitt fina språk och han lyckades också leka igång en blyg liten taxvalp. Mäkta imponerad blev jag också av en vit herdehund som trots sin ringa ålder kommunicerade väldigt klokt.
Att lära sig om hundars språk är både roligt och viktigt och att lära sig att läsa sin egen hund i olika situationer är nog viktigast. Många missförstånd skulle kunna undvikas om inte vi människor var så språkhandikappade.
Carla fick stanna hemma denna gång och det kändes verkligen lyxigt att bara sitta en hel kväll och titta på dessa fantastiska små valpar.
Igår var det däremot fröken Carlas tur, då åkte vi på fikakväll. Prinsessan skötte sig väldigt bra och låg avslappnat och tittade på de andra större delen av tiden.

Vi har nu gått över (nästan) helt på den nya maten och det verkar fungera bra. Jag tycker nog att pälsbollarna runt golven har minskat i antal också. Ett positivt tecken.
Löpet verkar också vara på gång, mycket kissande på strategiska ställen och hon känns lite loj.
Pigg och glad ute, hittar gärna på bus och äter med god aptit men inomhus vill hon mest sussa på prinsesskudden. Vill minnas att hon betett sig liknande vid föregående löp också.

Ikväll får det nog bli en kort runda bara, vädret verkar inte så vänligt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar