söndag 8 maj 2011

Spårhund!


I helgen har vi varit i skogen! Fredagen bjöd på lite regn men är man inte gjord av socker så går det ju bra ändå :) Vi provade på både personsök och personspår. Lite knöligt att ta sig fram är det ju men med hjälp av glada kamrater så ordnar det sig. C var mycket duktigt och använde sin näsa på ett förträffligt vis, tappade spåret men hittade rätt på det igen. Söket blev lite kul för trots att hon tittade rakt på mig i slutet så valde hon ändå att följa mina spår.
Kvällen avslutade vi med en god och trevlig middag tillsammans.
Igår blev det spännande värre för då var det dags för viltspår!
Utrustade med blod och klövar gav vi oss ut i grönskan. Denna gång fick Carla en rådjursklöv som passar bättre i storlek än en älgfossing :) Ganska snabbt hittade hon rätt och nosen gick ner i backen, tappade lite på slutet då hon kom in på frökens fotspår en stund men till slut blev det rätt. Klöven tyckte hon var lite äcklig men ganska spännande.
Efter en smarrig lunch på Sidsjö Café så var det dags för personspår igen, lite försvåring denna gång då vi lade spåret i vinkel, dessutom blåste det lite. Vinkeln klarade hon av lätt som en plätt men sen blåste det till, efter lite ringande och en liten påminnelse om uppgiften så ordnade det sig. Lilla fröken behöver nog kortare spår till att börja med för att bygga upp uthålligheten, hon tappar intresset lite om det tar för lång tid innan hon löst uppgiften. Samma här som med allt annat alltså. Tibbe eller?
Fyra mycket trötta hundar hade vi med oss tillbaka, av de tänkta inomhusövningarna blev intet. Ingen av dem var intresserad. Fyra mycket olika vänner som alla var jätteduktiga. Lilla F var så stolt över sig själv i personspåret att han nästan spräckte selen när han blev några storlekar större! Så härligt att se nöjda och glada hundar. En riktig superhelg har det varit, idag vilar vi och myser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar