onsdag 30 mars 2011

Hundspråk!

Carla ca 5 mån

Jag har varit på kurs i att läsa hundspråk. En intensiv och intressant helg där vi tittat på hur hundar kommunicerar med varandra. Ett stort och svårt ämne men fantastiskt roligt!
Det är många intryck och mycket att ta in och det tar nog ett tag innan allt faller på plats.
Naturligtvis hinner man bara med en bråkdel under en helg och känslan såhär några dagar efteråt är att jag vill lära mig ännu mer. Förutom att det är vansinnigt roligt så är det en väldigt nyttig kunskap när man som vi bor i ett hundtätt område.
På lördagen tittade vi framför allt på valpar både live och sedan på film för närmare analys av mötena. På söndag hade vi med oss våra egna hundar. Carla hade förmånen att få möta diplomathunden Cilla som är en svart flatte. Fröken C har ju lite jobbigt med stora (svarta) hundar så det var ett ypperligt tillfälle att träna på detta. Lite läskigt tyckte C att det var men ibland är det ju nyttigt att vara lite rädd och sen reda upp det. Bra för henne och nyttigt för matte att se!
Många intryck gör både hundar och människor trötta så nu vilar vi oss i form! Jag kommer säkert att berätta mer om kursen när saker har landat lite mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar