tisdag 7 maj 2013

Lyckopiller!

Veckan inleddes på allra bästa vis med strålande sol och en träff med järngänget för personsök och spår. Tibben fick vänta till sist medan kamraterna körde ett sök med pop-up gubbe.
Här kan det kanske vara på sin plats med en förklaring av vad en pop-up gubbe är/gör.
Det är en figurant (människa) som gömmer sig bakom tex ett träd. Denne visar sig, dvs poppar upp en kort stund för att sen gömma sig igen. Därefter släpper man hunden på ett sök.
Synintrycket blir en hjälp för hunden att söka rakt. I slutändan ska hunden såklart använda sig av bara nosen. Jag fick denna gång vara pop-up till tre av hundarna. Samtliga mycket duktiga men jag måste erkänna att det blir extra ståpäls när varma, goa varghunden kommer med sina stora kliv. Mäktigt är ordet!
Carla blev ordentligt taggad av att vänta på sin tur och satte iväg med en väldig fart över fältet, en egen liten väg hittade hon såklart och snart var försvunna varghundsmatten återfunnen.
Andra söket gjordes i skogen ochvi försvårade med att göra en liten luring, hundarna fick först se pop-upen sen fick de gå undan och under tiden flyttade figuranten sig en liten bit.
Prinsessan var otroligt taggad även här och efter en liten fundering på varför inte figgen var kvar så löste hon strax problemet när hon hittade rätt doft.
Efter sedvanlig fika avslutade vi kvällen med ett spår. Där blev det svårt med koncentrationen då det var många andra dofter och kamrater som lockade. Efter lite support hittade hon spårslutet och belöningen i form av en kvällskaka ;)
Ren och skär lycka är det att se hundarna jobba! Vi ser fram emot nästa träff om några veckor.
En smutsig hund är en lycklig hund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar