söndag 19 augusti 2012

Uti skogen traskar vi...

Kvällsmacka á la Carla
Vilopaus...
Två härliga dagar i skogen har vi haft. Igår var vädret helt fantastiskt och vi bestämde oss för en dag med kantarellsök. Vi hann inte så mycket mer än att komma in i skogen förrän lilla tibbenosen jobbade för högtryck och Carla styrde på ett område där det växte riktigt stora och härliga svampar.
Extra skojigt när dom hittar helt själva. Jag behöver dock jobba lite mer med markeringarna så att det blir lite tydligare för mig. C har full koll och undrar varför jag inte fattar ;)
F jobbade också på riktigt bra med sin näsa men blev tyvärr lite störd av jägare som höll på att skjuta in bössan. Efter en stund var herrn dock i form igen och hittade svamp på vägen tillbaka.
Bra gjort säger vi!
Efter en sedvanlig fikapaus åkte vi vidare till nästa ställe där vi tyvärr inte hittade speciellt mycket men vi fick i alla fall vara ute i skogen. En lång och härlig dag som resulterade i en kvällsmacka med smörstekta kantareller.
Idag struntade vi i det trista vädret och åkte iväg en sväng i alla fall. Jag hade inga planer på något jobb för Carla men några små sök blev det ändå. På ett ställe använde hon nosen väldigt tydligt men tyvärr var det lite för besvärligt för hennes korta ben att ta sig fram där. Med lite assistans av herr F:s matte lyckades hon tillslut visa vad hon sniffat upp. Samarbete är bra!

2 kommentarer:

  1. Vilken söt bild sådär med bena i kors

    SvaraRadera
    Svar
    1. En vanlig position som inte är så lätt att fånga på bild :)

      Radera