lördag 4 augusti 2012




Idag har vi varit på kantarellsök igen. I sällskap med F och hans matte åkte vi till södra berget.
Carla tyckte att vi skulle gå och fika först :) har vi fikat två gånger på samma ställe så tycker tibben uppenbarligen att det är det som gäller. Men arbete först och fika sen tycker matte.
Vi började först med att jobba upp doften på några medhavda kantareller och sen fick hundarna söka.
F hittade strax några växande och smarta tibben provade med att markera korgen som svamparna låg i... mindre jobb så. C lyckades sen också hitta några små som växte bakom en sten. Fin markering trots mycket störning runt ikring i form av barn och skällande hundar.
Vi tog en fikapaus med härlig utsikt över stan för att sen ägna oss åt klättring till samma ställe som sist i hopp om att kantarellerna vi fann då skulle ha växt på sig. Det hade dom inte men vi fick ett träningspass som tog rejält på både lår och aktersegel ;)
F hittade några fina gulingar på ett ställe en bit därifrån, på helt eget initiativ. Mycket duktigt!
När vi var på väg därifrån däremot fanns det gula guldet på ett betydligt mer lättillgängligt ställe.
Tyvärr var nog jag lite klantig och missförstod Carla som nog markerade väldigt fint genom att sätta sig. Jag tyckte dock att det inte var tillräckligt nära svamparna men såhär i efterhand inser jag att hon nog placerade sig där doften var starkast. Blicken jag fick sa nämligen "Fattar du inte, trögis!"
Läxan för dagen blir nog: Kom i håg att det är doften de söker efter och lita på din hund!

2 kommentarer: