onsdag 29 september 2010

Formen är återfunnen!


Vi har haft två riktigt bra dagar, i måndags var vi med på "aktiv promenad". Det var premiär för oss två. Det startade med en kort fika stund inomhus där vi fick presentera våra hundar och tala om för de övriga om det var något speciellt med våra hundar som de borde tänka på, (ex avstånd)
Sedan gav vi oss i väg för en gemensam promenad 8 st med tillhörande människor + två fröknar så det var en ganska stor tropp. Under promenaden fick vi göra olika saker som tricks, sökruta och hundmöten. Alla övningar syftar till att öka hundarnas uppmärksamhet på husse/matte.
Det var riktigt kul att gå så många tillsammans och extra roligt med promenad på nytt ställe.
Samtliga hundar skötte sig med bravur och det blev ett mycket bra träningspass om än kyligt fram på kvällskvisten!

Igår var det dags för rallyträning utomhus, denna gång utrustad med både långkalsonger och fleecetröja!
Tre banor hann vi med, några nya skyltar blev det också. Fonzi var som vanligt helt fantastisk! Det är så roligt att se ett ekipage som verkligen har hittat sin grej och har kul tillsammans.

Flickorna stor och liten var på bästa humör och gjorde 3 bra rundor de också. Funderar på om det faktum att fröken stor inte var med sist bidrog till prinsessans trumpna min?
Båda två var i allafall popcorn-glada igår och C överraskade mig totalt med att faktiskt hoppa (!) över det provisoriska hindret gjort av rallyskyltar, som vi lade in i sista banan.
Jag trodde inte att det skulle gå men hon bestämde sig för att visa matte minsann! (och man kan bevisligen göra mycket för en bit torkad lever).

Fröken Stor gjorde stora ögon när hon fick se mig och C springa men jag lugnade henne med att hon faktiskt sett det hon trodde att hon såg;) gasellen på språng!
Matte och fröken L undrade vad vi pratade om men se det är en hemlis mellan mig, Carla och bästa Mimran!

"En tibbe tar man inte där man sätter den men det kan hända att man får hämta den där den satt sig!"

Så sant som det är skrivet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar