söndag 24 november 2013

Härligt hundig vecka!


Om man bortser från att axeln gjort ont och behövde en spruta till (varför får hundar godis när dom fått spruta men inte människor, förresten?) så har detta varit en bra vecka.
Vi hann med en skogspromenad tillsammans med varghundsväninnan, Carla fick också möjlighet att springa lös och visa hur duktig hon är att komma på inkallning. Härligt att få den möjligheten under säkra former. Efter skogsbus och fikapaus så gav vi oss på lite rulleträning inomhus.
Vi försvårade lite genom att placera rulle/människa i ett annat rum. Både Imra och Carla fixade detta väldigt bra och tyckte dessutom att det var jätteskoj! Svansarna viftade glatt på båda två.
Vi provade också att byta plats utan att hundarna såg, klurigt sa Imra som undrade var jag hade försvunnit. Vilken tur att hon hittade mig till slut ;)
Dagen avslutades för oss tvåbenta med ett besök på himlabadets relax. Ångbastun gör underverk för en värkande kropp. Dessutom somnar man garanterat ovaggad.

Igår blev det promenad och fika tillsammans med Herr F. Kyla i luften, då blir det extra gott med varm choklad och ostmackor!
Idag har jag haft förmånen att få träffa ett helt gäng härliga hundar och ägare.
De är de blivande terapihundarna som just nu är under utbildning som behöver träna på olika människor. En brokig skara som samtliga gjorde ett bra och oförglömligt intryck.
All lycka till dem i fortsättningen!

2 kommentarer:

  1. Jag blir alltmer intresserad av att träna hund på riktigt när jag läser dina inlägg. Kanske om pojken som kommer känns villig till sådant..

    SvaraRadera
  2. Det är jättekul, du har ju redan de verktyg som behövs egentligen. Lite mindre fyrbening bara ;)'

    SvaraRadera