onsdag 10 augusti 2011

Svampjakt!



Snart dags att leta kantarell...
På med det sk arbetstecknet innan signalen "svamp"
Ett arbetstecken använder man för att göra det extra tydligt för hunden vad som ska göras.


Har sniffat upp doften, målmedveten
Belöning efter utfört arbete,

Efter helgens kurs har vi blivit riktigt taggade på detta med kantareller, så när en träningskompis hörde av sig och frågade om vi ville hänga med på ett träningspass så hängde vi såklart på.
En tur till södra berget utrustade med kantareller, godis och arbetstecken med förhoppningen om att vi skulle hitta några växande svampar också. Vi mötte folk som plockat stora hinkar så det verkade ju lovande... tyvärr råkade vi inte på några utan fick lägga ut och skicka på sök.
En liten repetition och sen var det dags. Carlas första sök gick bra, vid det andra uppstod viss förvirring. Jag gissar att hon kände doft av tidigare svampar och därför hade lite svårt att styra rätt, eller det var väl snarare jag som inte fattade. Känsliga hundnosar känner ju minsta spår även om våra mänskliga ögon inte ser. Jag droppade därför en svamp som hon kunde markera vilket såklart gick bra. Sista söket var däremot helt klockrent. Carlas träningskompis var även han jätteduktig som vanligt. Nästa vecka ger vi oss ut igen...
Tack till varghundsmatte som agerade fotograf och till varghundsväninnan som var en härlig supporter :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar